Ergun Babahan: Erdoğan bu 'anayasa dışı' iktidarını sürdürdüğü sürece bu ülkede acı ve ölüm bitmeyecek

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Bir toplumda hukuk devreden çıkınca orman kanunu hâkim olur. Gücü gücüne yeten uygulaması başlar. Hukuku ayakta tutan demokrasidir. Demokrasi, güçler ayrılığı ilkesi, medya özgürlüğü askıya alındığında o toplumun ‘medeni’ olma özelliği ortadan kalkar.

Cesur olup sormamız gereken soru şudur: Ankara’daki korkunç saldırı ülkenin Kürt coğrafyasında derin bir üzüntü yaratmış mıdır, yaratmamış mıdır?

Bu ülkede yaşayan insanlara gerçek söylenmediği için terörle mücadele edildiğine inandırılıyor. Asıl büyük mesele, Kürt meselesi, bir halkın kültürel ve siyasi taleplerinin mücadelesini verdiğini göremiyorlar.

‘Anayasaya uymayacağını’ açıkça söyleyen ve yargıya da ‘anayasaya uymaması’ için talimat veren Tayyip Erdoğan bu ‘anayasa dışı’ iktidarını sürdürdüğü sürece bu ülkede acı ve ölüm bitmeyecek.

Ergun Babahan’ın yazısı