Erdoğan, 'başkanlık' propagandasına hazır: 40 ilde miting yapacak

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ için referandum sürecinde 40 ilde miting yapacağı belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre anayasa değişikliğinin onaylanmasının ardından Erdoğan, büyükşehirler başta olmak üzere şubat ayının ortalarından itibaren 40 ilde miting yapacak.

Erdoğan’ın İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Samsun, Erzurum, Çanakkale, Kocaeli, Diyarbakır, Yozgat, Van gibi illerde toplu açılışlar ve miting düzenleyeceği kaydedilirken, aynı zamanda televizyona da çıkacağı belirtildi.

Buna göre Erdoğan, etkinliklerde yeni sistemin daha avantajlı olduğunu savunurken, ‘çift başlılığın’ sorun olduğunu anlatacak. Bu tez, Erdoğan ve hükümet yetkilileri tarafından aylardır yeni sistemin savunmak için kullanılıyor.

Erdoğan’ın ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemiyle ilgili “Rejim değişmiyor, sistem değişiyor” vurgusu yapacağı belirtilirken, propaganda süreciyle ilgili planlamanın devam ettiği, detayların kısa sürede netleşeceği kaydedildi.

Erdoğan, miting yapmasının yasal olmadığına yönelik eleştirilere ilişkin “Şu anda bizim meydanlarda olmamıza mani bir hal yok. Birçok etkinlik olacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaparız, şu an meydanlardayım. Bunun değerlendirmelerini yaptıktan sonra kararımızı veririz. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı olarak, Cumhurbaşkanlığı üzerinde geleceğin hazırlandığı süreç bizi de ilgilendirecektir” demişti.

Başdanışman Zengin’e göre AKP tabanında ‘başkanlığa’ sıcak bakmayanlar var

Kulis: AKP’nin yaptırdığı araştırmaya göre kararsızlar fazla, kadınların desteği düşüyor

Erdoğan sorun görmedi: OHAL referanduma çok daha rahat zemin hazırlayabilir

Bu da taraftar gruplarının çağrısı: Özgür tribünler için ‘Hayır’ diyoruz 

‘Hayır’ çalışması yürüten CHP’lilere silahlı saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı

HDP’den ‘pozitif’ kampanya: ‘Evet’in değil ‘Hayır’ın sonuçları anlatılacak

‘Taban ateş püskürüyor’: MHP’de muhalifler ‘Hayır’ için sahaya inecek

Oyuncu Funda Eryiğit’ten manidar ‘Hayır’: İşi rast gitsin diye kimsenin parti tutmak zorunda bırakılmadığı günler için

Eski milli basketbolcu Mehmet Okur ‘Hayır’ dedi: Atatürkçüyüm, laikim, cumhuriyetçiyim

Oyuncu Meltem Cumbul, 11 maddeyle kararını anlattı: ‘Hayır’ demezseniz ne olacak?

Türkiye’nin referandum geçmişi: Altı kez sandığa gidildi, bir kez ‘Hayır’ çıktı

‘O güzel günlerin hatrına’: Özgür, eşit ve laik bir ülke için İstanbul United ‘Hayır’ diyor

MHP kalelerinde ayrılan ayrılana: ‘Hayır’ diyen ilçe başkanı görevinden alındı

Eski hakem Selçuk Dereli de ‘çağrıyı aldı’: Elbette başkanlığa ‘Hayır’ diyorum 

Ülkü Ocakları eski başkanı Dervişoğlu: MHP seçmeninin yüzde 75’i ‘Hayır’cı

HDP’li Yüksekdağ: Yurttaşların, ayrımlara rağmen ‘Hayır’da birleşmesi mümkün

AKAM araştırması: MHP seçmeninin yarısı ‘Hayır’ diyecek, kararsızlar yüzde 15

Seçim hilelerine dikkat çeken Bilgen: Erdoğan ‘Hayır’ sonucunu kabul edeceğini açıklamalı