İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği paylaşımında kendisini alıntılamasına ilişkin şöyle konuştu: “Böyle bir konuda niye ekledi düşünmeden edemiyorum. Bu manevralar enteresan.”

İsrailli Bakan, dün yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın Hamas’la ilişkilerini eleştirmişti. Mesajını “Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim” cümlesiyle bitiren Katz, Ekrem İmamoğlu’nu alıntılamıştı.
İmamoğlu, yaşanan paylaşım krizine ilişkin şöyle konuştu:
“Beni tebrik etmeye bile gelmemiş bir ülkenin dış misyonu. Beş buçuk yıldır buradayım, beni böyle bir konuda niye ekledi düşünmeden edemiyorum. Bu manevralar enteresan. Bizim milletimize dönük, devletimizin kurumlarına dönük, bütün farklı düşüncelerimize rağmen seçilmiş insanlara dönük, demokrasiyi hiçe sayarak, iç hukukumuz üzerinden birtakım manevralarla bir fayda elde edeceğini zanneden akıl basit, zavallıdır. Ben gerekli cevabı verdim.”
İBB Başkanı İmamoğlu, belediyelerin SGK borcu hakkındaysa şu açıklamaları yaptı:
“İBB kurumunun tek bir kuruş SGK ya da vergi borcu bulunmamaktadır. Belediyeye bağlı beş iştirak şirketimizin 1,5 milyar liralık borcu vardır ama bu borç bizim dönemimizde olmamıştır, 2021’de bu borcu yapılandırdık, ödemesini tıkır tıkır yapıyoruz. Ödüyorsan, yapılandırmışsan, ödemekte anlaşmışsan bu borç değildir. Yedi iştirak şirketimizin 2,3 milyar borcu var. Kuşkusuz bunlar ödenecektir, biz ne borçlar ödedik 2019’da göreve gelir gelmez.
Parti ayrımı yapmaksızın, bu kadar büyük sıkıntıların içinde gördüğünüz küçük oranda bir öneme sahip olmasına rağmen bu borçların icra getirerek değil, Cumhurbaşkanı dedi diye kraldan fazla kralcılık oynayarak değil, sulh yoluyla ödenmesi konusunda birlikte çalışalım. Belediye başkanı arkadaşlarımızla Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında çalışıyoruz, çözüm önerileri üretiyoruz. Bu çözüm önerilerimizden oluşan paketi kısa süre içerisinde ilgili makamlara sunacağız. Kimsenin hamasi gündem maddeleriyle halkın gerçek sorunlarını perdelemesine müsaade etmeyeceğiz.”