• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Dışişleri, İsrail'le 'barış' öncesi çıkan Mavi Marmara kararına soğuk

27/05/2014 08:44

 

AKP hükümetinin, 10 Türkiye vatandaşının canına mal olan Mavi Marmara baskınına ilişkin davada dört İsrailli dört eski komutan hakkında İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden çıkan tutuklama kararına soğuk yaklaşması dikkat çekti.

CNNTurk’e konuşan bir Dışişleri yetkilisi, tam da İsrail’le tazminat görüşmelerinin sona yaklaştığının iddia edildiği bir dönemde çıkarılan karar hakkında, “Bu bir yargı kararıdır, yargılama süreci devam ediyor” yorumunu yapmakla yetindi. Yetkili, hukuki incelemenin sürdüğüne de dikkat çekti.


Davutoğlu: Normalleşme için gerekli şartlar belli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, davayı sahiplenmeyerek ‘bağımsız bir süreç’ yorumu yaptı. Bakü ziyareti sırasında Star gazetesine konuşan Davutoğlu, “Bu dava sonuçta yürütmeden bağımsız devam eden bir süreçtir. Biz şu anda ortaya çıkan sonucun hukuki taraflarını değerlendireceğiz. İsrail’le ilişkilerin normalleşmesi için gerekli olan şartlar bellidir ve bu süreç devam etmektedir. Bu talepler yerine geldiği takdirde; aynı sürecin işlemeye devam edeceği açıktır” dedi.

‘Gülünç provokasyon’

İsrail tarafıysa kararı ‘gülünç’ diye niteledi. Fransız ajansı AFP’ye konuşan İsrail bir yetkili, mahkemenin kararını ‘gülünç bir provokasyon‘ diye niteleyip, “Türklerin İsrail’e vermek istediği mesaj buysa, mesaj net bir biçimde anlaşıldı” dedi.

‘İran gibi Türkiye’ye de gitmem’

20140203 mavi marmara

Mahkemenin tutuklama kararı çıkardığı kişiler arasında yer alan İsrail Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Amos Yadlin’se, “Türkiye’ye gitmeyeceğim. Suriye, Kuzey Kore ve İran’a gitmediğim gibi” dedi.

Mahkeme, 10 Türkiye vatandaşının hayatına mal olan Mavi Marmara ilişkin davada, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Aşkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, Hava Kuvvetleri Komutanı Avişay Levi ve Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Amos Yadlin’i ‘kasten insan öldürmeye azmettirmek’ten suçlu bulmuş ve yakalama kararı çıkarmıştı.

Mavi Marmara gemisinde, İsrail’in Hamas’ın seçimleri kazanması sonrası Gazze’ye hava, kara ve denizden dayattığı ablukayı delerek insani yardım ulaştırmaya çalışan eylemciler bulunuyordu. Filo, İHH tarafından organize edilmişti.

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Borsa güne nasıl başladı? – 20 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya yatay seyirle 9.666,18 puandan başladı.

Trump, yapay zekayla üretilen cinsel içerikleri engellemek için yasa tasarısı imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, internette yapay zekayla üretilen cinsel içerikleri engellemek için ‘İnternetten Kaldır Yasası’ tasarısını imzaladı.

Eğilmez'e göre enflasyondan yolsuzluğa pek çok sorunun nedeni: Kentsel rant

Ekonomist Mahfi Eğilmez, “Türkiye’de günümüzde en yaygın rastlanan rant çeşidi rant arayışı ve kentsel ranttır. Enflasyondan yolsuzluklara kadar uzanan pek çok ekonomik ve sosyal sorunun altında yatan nedenlerden birisi de budur” dedi.

Avustralya'yı bir uçtan uca koşan İngiliz dünya rekoru kırdı

Avustralya’yı bir uçtan bir uca koşarak geçen İngiliz ultra maratoncu William Goodge, dünya rekoru kırdı.

Kadıköy'de Galatasaray taraftarını silahla vuran şüpheli yakalandı

İstanbul’un ilçesi Kadıköy’de bir Galatasaray taraftarını silahla yaralayan şüpheli gözaltına alındı.

Belediyeler yeni 'rant' değerlerini açıkladı: Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu el yakıyor
301 ölümün belgesi bakanlık arşivlerinde: Devlet Soma'daki sızıntıyı yıllardır biliyormuş

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 758 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Elif Çakır: 'Allah aşkına neden Türkiye'nin yolsuzluk belası'ndan kurtulması için niye iki çift laf edilmiyor?

Erdal Sağlam: 'Gençlik açısından hiç bu kadar kabus bir dönem yaşanmamıştı' diyebiliriz

Fikret Başkaya: Bizde diplomalılara 'aydın' deniyor…

Mithat Fabian Sözmen: Bir kez daha har vurup harman savrulan bir yaz transfer dönemi izleyeceğiz

Esfender Korkmaz: 2024, Türkiye'de rekor sayıda konkordato başvurusunun yaşandığı bir yıl oldu

Şeref Oğuz: Bodrum'da belediyecilik zor

Nevşin Mengü: Milyonlar harcanan gazeteler okunmuyor, o nedenle kendilerine bir trol ordusu kurmak zorunda kaldılar

Murat Ağırel: Gazetecilere iftiralar atılıyor, itibarsızlaştırma kampanyası büyütülüyor

Özge Güneş: Barınma hakkı ile rant politikaları aynı zeminde ama birbirine zıt yönlerde ilerliyor

Ali Eyüboğlu: Yapay zekanın Eurovision'da üçüncü sıraya yerleştirdiği Avusturya birinci oldu

Murat Belge: Ana muhalefet partisine 'terörist' demenin amacı ne olabilir?

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×