Devletin kalbi olur mu: 62 yıllık çifti şiddetli geçimsizlik değil, bakımevi ayırdı

 

Kanada’da 62 yıldır evli olan bir çift, farklı bakımevlerine gönderildikleri için sekiz aydır ayrı yaşıyor.

bakimevi
Fotoğraflar: Facebook

Wolfram Gottschalk (83) ve eşi Anita’nın (81) fotoğrafları, torunları Ashley Baryik’in hikayelerini anlatmasıyla birlikte sosyal platformlarda birçok kez paylaşıldı.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Bartyik, Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hayatımda çektiğim en üzücü fotoğraf” ifadelerini kullandı.

Bartyik, ilk olarak Wolfram Gottschalk’ın kalp rahatsızlıkları nedeniyle bakımevine yattığını söyledi. Bundan dört ay sonra ise, Anita Gottschalk bakımevine gitmek zorunda kaldı ancak eşinden farklı bir merkeze götürüldü. Bartyik ve ailesi iki günde bir Anita’yı kaldığı bakımevinden alıp eşiyle görüşmeye götürüyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın da o ziyaretlerden birinde çekildiği belirtildi.

bakimevi iki

Sekiz aydır ayrı yaşayan çift, hala Anita Gottshalk’ın yaşadığı bakımevinde bir yer açılmasını bekliyor.

‘Aşk hiç biter mi’: Haftada üç kez ziyaret ettiği eşinin kabrinin başında hayatını kaybetti

Mutluluk ancak ‘son demlerde’: İnsanın en mutlu olduğu yaşlar 65 ile 79 arası

‘Sevgi emekmiş’: Avustralyalı çiftçi, yanan tarlasından arta kalan samanlarla evlenme teklif etti