Muhalefet için durum “dört güçlü adaydan hangisini aday yapacaklar” sorusunda özetlenebilir ki bu aslında pozitif bir rekabet durumuna işaret ediyor. Bir nevi adaylardan aday beğenemiyorlar. Oysa iktidar için durum öyle mi? Gerçekten zordalar. Boşa koyuyorlar dolmuyor, doluya koyuyorlar almıyor. Neye ellerini atsalar ellerinde kalıyor. Hayat pahalılığı insanları o kadar vurmuş ki iktidar kendisinden uzaklaşan seçmeni geri kazanmak için ne yapsa yaranamıyor. Bakın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden seçilebilmek için yüzde 50 artı 1 oy almalı. Oysa bütün anketlerde kendisini destekleyen partilerin oy oranı yüzde 40’ın altına düşmüş görünüyor. Büyük kentlerdekiler başta olmak üzere Kürt seçmenlerin ve Alevilerin iktidar kanadından tamamen uzaklaştığı gerçeğini de unutmamak gerek.
SON HABERLER
Türkiye’den ithal edilen domateslerde pestisit çıktı: İzin verilen limitin 34 katı
Gıda ve Yem için Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) Türkiye’den Avrupa’ya giden domateslerde yüksek oranda pestisit tespit edildiğini duyurdu.
Kongo’da ‘bilinmeyen hastalık’: 143 ölü
Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kwango eyaletinde ‘bilinmeyen hastalık’ nedeniyle son iki haftada 143 kişi öldü.
Güney Kore’de sıkıyönetim: Meclis oylaması ardından askerler binadan çekildi
Güney Kore devlet başkanının sıkıyönetim ilanı üzerine mecliste toplanan 190 milletvekillinin tamamının kararı kaldırma yönünde oy kullanması ardından mecliste bulunan çok sayıda asker binadan ayrıldı.
Güney Kore’de muhalefet, sıkıyönetimin ‘anayasaya aykırı’ olduğunu savundu
Güney Kore’de devlet başkanının sıkıyönetim ilanı ardından muhalefetteki Demokrat Partinin lideri Lee Jae-myung, “Devlet başkanı sebepsiz yere sıkıyönetim ilan etti. Tanklar, zırhlı araçlar, silahlı ve kılıçlı askerler yakında ülkeyi kontrol edecek” dedi.
Güney Kore’de sıkıyönetim: Ordu, siyasi parti faaliyetlerini askıya aldı
Güney Kore’de devlet başkanının sıkıyönetim ilan etmesi ardından ülkede protesto yürüyüşleri dahil bütün siyasi faaliyetler yasaklandı.