Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Hayati Yazıcı, AKP’nin bu ay içinde olağanüstü kongreye gidecek olmasını, “Bunlar olağan dışı gibi görünen olağan şeyler” diye değerlendirerek ‘Kriz yok’ mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün akşamki kritik görüşmesinde, AKP’de olağanüstü kongre kararı alınmıştı.
Başbakanlık kaynakları tarafından bugün saat 11.00’de toplanacağı duyurulan MYK öncesi, parti genel merkezi önünde gelişmeleri değerlendiren Yazıcı şöyle konuştu: “Biz kurumsal yapısı güçlü bir siyasi partiyiz. Oluşan sorunları yine konuşarak, partimizin ilkelerini dikkate almak suretiyle çözeriz. Dolayısıyla partilerde bu tür sorunların yaşanmasını tasfiye edecek en önemli karar organı büyük kongredir. Hayırlı uğurlu olsun.”
‘Karar parti tüzüğü doğrultusunda alınacak’
Yazıcı, genel başkan değişikliği kararının parti tüzüğü doğrultusunda alınacağına işaret etti: “Partinin yetkili organları bunları tartışacak. Tüzüğümüz neyi öngörüyorsa, partinin çıkarları neyi gerektiriyorsa, partinin yetkili karar organları o doğrultuda karar alacaktır.”