Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini İspanya’nın faşist diktatörüne benzeten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, “Biz Franco’yu da biliriz. Güneydoğuyu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan biziz” sözleriyle seslendi.

Davutoğlu, çatışma ve operasyonlar sırasında yerle bir olan Diyarbakır’ın Sur ilçesini İspanya’daki Toledo gibi yeniden inşa edeceklerini belirtmiş, Demirtaş bu sözlere “Toledo düştükten sonra Franco faşizmi başlıyor. Başbakan ‘Sur’u düşürüp Franco olmak istiyorum’ diyor” diyerek yanıt vermişti.
“Biz Franco’yu da biliriz. Marksist zulmü de biliriz. Güneydoğuyu Stalinist yaklaşımdan ve faşist düzenden kurtaracak olan da AK Parti’dir” diyen Davutoğlu, Demirtaş’ın yorumlarının ‘ucuz’ olduğunu belirtti.
AKP hükümetinin Türkiye’deki yasakları kaldırırken önüne ‘savaş baronları ve dış mihraklar’ın çıktığını savunan Davutoğlu şöyle devam etti: “Birileri de hendek, çukur kazanları kahraman direnişçiler sayıyor. Bu devlet bütün vatandaşlarımızın devletidir. Kan döken teröristlerin vatandaşlarımıza acı çektirmesine izin vermeyeceğiz. Kimse sesinin duyulmadığını sanmasın. Hiçbir zaman çok sesli, çoğulcu demokrasi özleminden geri kalmadık.”