Mısır’da tartışmalar yol açan muhalif dansöz ve oyuncu Sema El Masri, devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye ‘iftira atmak’tan’ yargılandığı davada, kefalet karşılığı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yakın zamanda Mursi ve Müslüman Kardeşler’i eleştiren programların yoğunlukta olduğu bir televizyon kanalı da kuran El Masri, İslam’a leke sürmekten de soruşturma geçiriyor.

Ölüm tehditleri alıyor
El Masri sorgusunda, hakkındaki suçlamaları reddetti ve videosunun siyasi hiciv olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Ünlü dansöz, Müslüman Kardeşler destekçilerinden ölüm tehditleri aldığını da söyledi.
Mursi’nin en keskin muhaliflerinden biri olarak bilinen El Masri, internet üzerinden yayınladığı bir videoda dans ederek Mursi’nin politikalarını eleştirmişti. El Masri şarkısında Mursi ve Müslüman Kardeşler için, “Bir başsavcıyı bir diğeriyle değiştirdiler, ama ortalık hâlâ eskisi gibi kokuyor. Bir gecede anayasayı pişirdiler, sonra ceplerine koydular” gibi ifadeler kullanıyor.
İktidarı din tüccarı ve soyguncu olarak suçladığı videonun sonundaysa rol gereği iktidarı temsil eden bir erkek beliriyor. Klibin sadece üç günde 300 bin kişi tarafından izlendiği belirtiliyordu.
Hedefinde Türkiye de var
El Masri, başka bir videosunda da ABD Başkanı Barack Obama’yı hedef alıyor ve onu Mısır’ın iç işlerine karışmakla suçluyor. Aynı videoda İsrail, Türkiye ve Katar da “Mısır’ın işine karışmayın” mesajı veriliyor.
Sema El Masri, gelecek parlamento seçimlerinden Mursi’nin doğum yeri ve aynı zamanda seçim bölgesi olan Şarkiye’den aday olacağını açıklamıştı.