Çiftliklere gönderilecek: 21 bin ithal hayvanı taşıyan gemi İskenderun'a geldi

 

Hatay’ın İskenderun ilçesine deniz yoluyla getirilen 21 bin angus cinsi besilik sığırın Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftliklere gönderileceği bildirildi.

Fotoğraf: DHA

İthal hayvanlar İskenderun Limanı’na Awass Express gemisiyle getirildi.

Limak Port İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, canlı hayvan yüklü gemilerin Türk karasularına girmeden önce uluslararası karasularda detaylı temizlik ve ilaçlamadan geçtiğini söyledi.

Arısoy şöyle konuştu: “Gemi iskeleye yanaşmadan önce, rıhtım ve çevresi güçlü bir ilaç ile dezenfekte ediliyor. Bu işlemlerle birlikte tahliyenin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için ek rampalar yaptık. Veteriner Sınır Kontrol Noktası vasıtasıyla kontroller yapılıyor. Daha sonra gemiden çıkan hayvanlar rampalardan araçlara alınıyor. Yüklenen araçlar zaman kaybetmeksizin kantara alınıyor ve limandan ayrılıyor. Rıhtım boyunca çevreye bariyerler koyuyoruz. Emin olun Türkiye’nin en hızlı tahliyesini yapan limanız. Koku sorununun en asgari seviyeye inmesi için tüm imkanlarımızı seferber ettik. 20 bin ve üzeri hayvan taşıyan gemiler dört gün içerisinde boşaltılıyor.”

İspanya’ya gidecekti: ‘Şarbonlu’ denilen Rahmeh Akdeniz’de liman bulamadı

‘Şarbonlu hayvan’ taşıdığı öne sürülen gemi Çeşme’den ayrıldı

‘İspanya’ya gidecek’ denmişti: ‘Şarbon gemisi’ Rahmeh İzmir’e demirledi

‘Şarbon taşıyor’ denmişti: ‘Gizemli’ yük gemisi Rahmeh İstanbul’dan ayrıldı

Bakanlıktan ‘İstanbul’da şarbon gemisi’ haberine yalanlama: Koku ve sinek normal

CHP, İstanbul’daki ‘gizemli gemi’yi Meclis’e taşıdı: Şarbonlu hayvan mı var?

Eski vekil Mersin’e gelen ‘şarbon gemisi’ni anlattı: Hastalıklı hayvanlar denize atıldı

‘Şarbon’ gündemi: İthal hayvanların sağlık denetimlerinde veteriner zorunluluğu bitti