Chapecoense kazadan sonra ilk kez sahada: 71'inci dakikada alkışlar 71 kurban için 

Güney Amerika Kupası final maçına giderken uçak kazasında futbolcuları ve teknik heyetini kaybeden Brezilya’nın Chapecoense kulübü, kazanın ardından ilk maçını Brezilya şampiyonu Palmeiras ile oynadı.

Fotoğraflar: Reuters

Kolombiya ekibi Atletico Nacional ile karşılaşmak için 29 Kasım 2016’da Medellin kentine hareket eden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin bulunduğu uçak dağlık araziye düşmüş, kazada 71 kişi yaşamını yitirmişti.

Atletico Nacional, kazanın ardından yaptığı başvuruda, maçlar oynanmadan kupanın Brezilya temsilcisine verilmesini istemiş, turnuvayı düzenleyen Güney Amerika Futbol Konfederasyonu da (CONMEBOL) bu öneriyi kabul etmişti.

Arena Conda’da oynanan dostluk maçı öncesinde düzenlenen törenle, Chapecoense’nin kazadan yaralı olarak kurtulan üç oyuncusu Neto, Alan Ruschel ve Jackson Follmann’a kupa ve madalyaları verildi.


Yaklaşık 20 bin taraftarın izlediği maçı, kazadan yaralı olarak kurtulan altı isimden biri olan radyocu Rafael Henzel anlattı.


Hayatını kaybeden 71 kişinin anısına oyunun durduğu 71’inci dakikada hakem ve oyuncular saygı duruşunda bulunurken, tribünlerden alkışlar ve Chapecoense tezahüratları yükseldi.

Chapecoense’nin kazadan sonraki ilk golünü Amaral ile bulduğu karşılaşma 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Çoğunluğu kiralık oyunculardan oluşan 22 kişilik yeni bir kadroyla yoluna devam eden Brezilya ekibini Vagner Mancini çalıştırıyor.

2016 Güney Amerika Kupası, uçak kazasında futbolcuları ve teknik heyetini kaybeden Chapecoense’ye verildi

Düşen uçaktaki takımın finaldeki rakibi: Kupayı onlara verin

Taraftarın vedası

Ses kaydına göre Kolombiya’da düşen uçağın yakıtı bitmiş

Uçak kazasında hayatını kaybeden futbolcular için stadyumda tören yapıldı