Cem Küçük: Bizlerin Nuri Bilge Ceylan gibilerin eleştirilerine ciddi ihtiyacı var

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Nuri Bilge Ceylan bu yıl Cannes Film Festivali’nde Kış Uykusu filmiyle en iyi film ödülünü kazandı. Teşekkür konuşmasında ödülünü Türkiye’de hayatını kaybeden gençlere ve Soma faciasında şehit olan işçilere adadı. İçten ve samimiydi.

Geçen yıl Gezi olaylarında da açıklamalar yapmıştı. Türkiye’de Gezi ve birçok olayı kendi siyasi görüşleri doğrultusunda yontan çok kişi var. Ceylan bunlardan biri değil.

Dolayısıyla Ceylan’ın Gezi vb. olaylarla ilgili dediklerine kulak vermek gerekir. Hükümeti eleştirmek, kendi cenahına şirin görünmek gibi bir derdi olmadığı için saf düşüncelerini açıklayan biri Ceylan.

Bizlerin Ceylan gibilerin fikir, öneri ve eleştirilerine ciddi ihtiyacı var. Hükümet yetkilileri de sanıyorum Ceylan’ın dediklerini asla kulak ardı etmezler. Hatta onun dedikleri üzerine kafa yorarlar.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kültür Bakanı’nın kendisini kutlaması bunun en büyük kanıtıdır.

Cem Küçük’ün yazısı