• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11'i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • SPOR
  • VPN HABER

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Bu da oldu! 'Kabataş yalanı'nı savunanlara 'yalancı' diyen Enver Aysever'e dava

14/12/2015 12:56

BirGün yazarı Enver Aysever hakkında, MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve polis raporuyla çürütülen ‘Kabataş yalanı’nın yayılmasını sağlayan isimlere canlı yayında ‘yalancı’ dediği için hapis istemiyle dava açıldı.

enver aysever karsit gorus

Davayı kişisel Twitter hesabından duyuran Aysever, “‘Kabataş Yalancıları’na hakaret ettiğim(!) için, hakkımda hapis istemiyle dava açıldı. Bunu da başarmış oldum böylece, yalancılar değil, ‘yalancı’ dediğim için ben yargılanıyorum. HAYALDİ GERÇEK OLDU!” diye yazdı.


Şimdi size bir duyuru yapayım. “Kabataş Yalancıları”na hakaret ettiğim(!) için, hakkımda hapis istemiyle dava açıldı.

— enver aysever (@enveraysever2) 14 Aralık 2015

Ne olmuştu?

Aysever’in 25 Şubat’ta Habertürk’te katıldığı canlı yayında Kabataş iddiasını gündeme getirmesi üzerine, programın diğer konukları Star yazarı Halime Kökçe, Anadolu Ajansı eski genel müdür Kemal Öztürk ve Türkiye yazarı Ceren Kenar stüdyoyu terk etmişti.

Balçiçek İlter’in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş programında, Türkiye yazarı Ceren Kenar’ın ‘gerçek resmin’ görülmesi gerektiği yönündeki ifadeleri üzerine Aysever, Kabataş’taki söz konusu iddiayı hatırlatarak “Olmayanlar üzerinden toplumu galeyana getirdiniz, sizin gazeteleriniz bunu yaptı, vicdanınız sızlıyor mu sızlamıyor mu?” diye sormuştu.

Aysever’in bu sözlerini üzerine alınan Star yazarı Halime Kökçe ise görüntüler ifadesini boşa çıkarsa da, ‘üzerleri çıplak, deri eldivenli‘ göstericilerin saldırısına uğradığını iddia eden Z.D. adlı kadının beyanına güvenilmesi gerektiğini savunmuştu.

Kökçe, kendisinin sadece Z.D.’nin dile getirdiği iddiaları yazdığını, hiçbir zaman saldırıya ilişkin görüntüleri izlemediğini vurgulamıştı.

Aysever’in buna yanıtı, “Tertemiz bir eylemi kirletmek için yalan söylediniz Türkiye’ye, bunun yüzünden yargılanacaksınız” olmuştu.

Aysever’in ardından akademisyen Koray Çalışkan konuya ilişkin görüşlerini paylaşırken ayağa kalkan Kökçe, İlter’in uyarılarına karşın canlı yayını terk etmişti. Kökçe’yi Öztürk ve Kenar izlemişti.

İlter de üç konuğunun ayrılmasının hemen ardından programını sonlandırmak zorunda kalmıştı.

‘Kabataş yalanı’, hükümete yakın üç gazeteciye canlı yayını terk ettirdi

 

Kategori:Medya

SON HABERLER

Gram altın güne nasıl başladı – 23 Mayıs 2025

Bir gram altın şu an (saat 9:05) 4.168,31 liradan işlem görüyor.

Dolar ve avro güne nasıl başladı? – 23 Mayıs 2025

Liranın dolar ve avro karşısında eriyişi sürüyor. Dolar/TL 39,0271 seviyesinden ilerliyor, avro/TL 44,1933 seviyesinden güne başladı.

Belediyelerin öğrenci yurdu açma yetkisini kaldıran teklif komisyondan geçti

Belediyelerin öğrenci yurdu açma ve çalışma yetkisinin kaldırılmasını içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

WSJ: Trump yönetimi Güney Kore'den asker çekmeyi tartışıyor

New York merkezli Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Donald Trump yönetiminin Güney Kore’deki binlerce ABD askerini geri çekmeyi tartıştığını yazdı.

Üç il için petrol arama ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) Adana, Osmaniye ve Hatay’da bulunan kara sahaları için petrol arama ruhsatı verildi.

Cumhuriyet gazetesi Silivri Cezaevi'ne taşındı
Can Dündar, Silivri'den yazdı: Hırsızlığı, yalanı teşhir ettiğimiz için bütün bunlar…

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 761 gündür hapiste

YAZARLAR

Bir uyanışın tarihi: 19 Mayıs

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Elinden çıkanı kulağın duysun

Mustafa Dağıstanlı

Ali Özgentürk için: Böyle mi olmalıydı!

Ayhan Tinin

Çocuk, sınırsızlıkta değil, sınırda büyür

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Yazalım da ne yazalım nasıl yazalım!

Murat Sevinç

Senyör Amicis'in gazına geldim 

Behzat Şahin

Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın 'özenli' açıklamaları üzerine…

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Korkut Boratav: ABD emperyalizminin yeni yüzyılda saldırganlaşması, dolar hegemonyasını zayıflattı

Zafer Arapkirli: İlhan Şeşen'in dediği gibi iktidar açısından 'Benim Aklım Başımda Değil'e çok kolay bağlayacaksınız siz de…

Zeynep Aktaş: Enflasyonun üzerinde getiri sağlayanlar yatırımcıların dikkatini çekiyor

Erdal Sağlam: Var olan güvensizlik büyüyor

Burcu Aydın: Bu, temmuzda asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında bir artış öngörülmediği anlamına geliyor

Kansu Yıldırım: CHP'li ve DEM Parti'li yerel yönetimlerin üzerinde tam denetim sağlamak hedefleniyor

Sefer Levent: 30 çalışandan biri artık motokurye

İbrahim Kahveci: O da ne? Köprü hala müteahhitte….

Deniz Zeyrek: Akılları fikirleri cinsellik

Esfender Korkmaz: Sorunların nedenlerinden biri de IMF ile gelen dalgalı kur politikası

Çiğdem Toker: Şimşek programının bir uluslararası toplantılarda görünen yüzü var, bir de kayda girmeyen yüzü

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN'E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 10 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×