İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bir muhalefet milletvekili tarafından, “Erdoğanizmin daniskası” bir tavır sergilemekle eleştirildi.

Yahudilerin yeni yılı olarak kabul edilen Roş Aşana öncesi planlanmış tüm söyleşilerini Facebook hesabından yayınladığı bir mesajla iptal ettiğini açıklayan Netanyahu kamuoyuna şöyle seslendi: “Ülke için büyük hizmetler veriyor, çok çalışıyoruz. Özellikle de güvenlik ve terör konularında. Bu yüzden gelecek seçimlerde yeniden görevimin başında olmam gerektiği konusunda talepler alıyorum. Ancak siz bunları medyada yeteri kadar göremiyorsunuz, biliyorum.”
İsrail başbakanı bu ifadelerinin ardından bugüne kadarki icraatını sıralayıp kendi kendine ve partisine övgüler yağdırdı.
‘Otoriter Türk lidere gönderme’
Bu ifadelerinin ardından yoğun eleştirilere maruz kalan Netanyahu’ya en ağır eleştiriyi ise İşçi Partisi vekillerinden Merav Michaeli yaptı. Michaeli, Netanyahu’nun tavrını ‘Erdoğanizm’in daniskası’ diye niteledi.
Gazete de Michaeli’nin bu sözleriyle, ‘basın özgürlüğünü bastıran otoriter Türk liderine göndermede bulunduğunu’ belirtti.