ABD’de yüzden fazla noktada gerçekleştirilen gösterilerde on binlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump’ın ne kadar vergi ödediğini beyan etmesini talep etti.

ABD genelinde binlerce Amerikalı, ABD’deki vergi sistemini ve Başkan Trump’ı protesto etti.
Protestolar ABD vatandaşlarının vergi ödemelerini gerçekleştirmesi gereken nisan ayının ortasıyla aynı zaman denk getirildi.
‘Trump’ın savaşlarına hayır’, ‘Bizden neyi gizliyorsun Trump?’ ve ‘Vergilere, yalancılara ve Trump’a hayır’ yazılı pankartların açıldığı gösterilerin birçoğunda olağanüstü güvenlik önemleri alınırken, polisle göstericiler arasında çatışmalar çıktı.
Gösteriler sırasında özellikle Trump destekçileri ve karşıtları arasında çıkan çatışmalarda en az 21 kişi gözaltına alındı.
Kaliforniya eyaletinin Berkeley şehrinde düzenlenen gösterilerde ise polisin eylemcilere biber gazı sıktığı görüldü. En az dokuz kişi gözaltına alındı.

Bir protestocu Trump’ın vergi beyanından kaçmasına şu sözlerle tepki gösterdi: “Trump, kırıklarla dolu karnesini saklamaya çalışan bir ergene benziyor.”
ABD’de başkan adaylarının seçimlerden önce vergi iadesiyle ilgili belgelerini paylaşmaları konusunda bir zorunluluk bulunmamasına rağmen daha önce tüm adaylar vergi beyanı yapmıştı.




