Bayrampaşa Belediyesi'nde iki üye, başkanı suçlayıp CHP'den istifa etti

Bayrampaşa Belediye Meclisi üyeleri Sadi Teker ve Ali Karahasanoğlu CHP’den istifa etti.

Bayrampaşa Belediyesi. Fotoğraf: Yandex

Ortak açıklama yapan iki üye, CHP’li Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’yu ‘gayri ahlaki tutum’, ‘para hırsı’ ve ‘meclis üyeleriyle, vatandaşlara sinkaflı sözler sarf etmek’le suçladı.

Teker ve Karahasanoğlu’nun sosyal medyadaki açıklaması şöyle:

“Bayrampaşa halkına samimiyetle hizmet etme yolunda büyük umutlarla çıktığımız yolculuk ne yazık ki Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun gayri ahlaki tutumları, para hırsı ve meclis üyeleri ve vatandaşların arkasından sarf ettiği sinkaflı sözlerden dolayı son bulmuştur.

Hasan Mutlu (solda). Fotoğraf: Bayrampaşa Belediyesi

Seçim dönemi boyunca sokak sokak, cami cami gezip seçmeni etkileyen, sonrasında ise yine sinkaflı kelimelerle bununla alay eden haysiyet fukarası bu kişinin ve etrafında konuşlandırdığı birtakım organizatörlerin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemesine müsaade etmeyeceğimizi bildiririz.

Etrafımızda cereyan eden bu kötülüklere, şeref ve haysiyetle geçirdiğimiz ömrümüze leke katmamak adına başkaldırıyor ve bağımsız meclis üyeliği görevimiz devam etmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyoruz.”

Özel, Karalar’ın tutuklanmasını canlı yayında öğrendi: Sonları tez gelsin

Dört soruşturma, 18 gözaltı kararı: Kim, neyle suçlanıyor?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gözaltına alındı

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı

Aziz İhsan Aktaş ve Mustafa Mutlu ‘etkin pişmanlık’tan tahliye edildi