Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), Türkiye’deki yaklaşık 900 bin Suriyeli sığınmacı öğrenciyi imam hatipli yapmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

Fotoğraf: Reuters
Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre bakanlık, sığınmacıları ‘geçici eğitim merkezleri’nden devlet okullarına nakletmeye hazırlanıyor.
Devlet teşvikiyle imam hatip eğitimi
MEB, 19 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılında birinci sınıf dönemindeki yaklaşık 85 bin çocuğu devlet ilkokullarına nakledecek, ortaokul ve lise düzeyindeki 400 binden fazla çocuğu ise imam hatiplere yerleştirilmeyi planlıyor.
Altyapı eksiklikleri tamamlanamazsa da geçici eğitim merkezlerinde ya imam hatip okulu açılacak ya da merkez dönüştürülecek.
Arapça broşür hazırlandı: İmam hatiplere talep çokmuş

Bakanlığın hazırlattığı tanıtım. (Fotoğraf: Cumhuriyet)
Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren bakanlığın, il ve ilçe müdürlüklerine gönderdiği Arapça broşürlerde şu ifadelere yer verildi: “İmam hatip ortaokulları ve liseleri Türk halkı ve öğrencilerinin en çok rağbet gösterdiği okullardır. İmam hatip liseleri, hem mesleğe hem de yükseköğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan ülkemize özgü kurumlardır. Kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı okullar bulunmaktadır. Mezunlar eşit şartlarla üniversiteye girebilmektedir. Bugün Türkiye’de imam hatip liselerinden mezun, pek çok akademisyen, devlet adamı, bilim adamı, tıp doktoru, hukukçu, bürokrat ve teknik personel bulunmaktadır.”
İmam Hatip mezunu olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafına da yer verilen broşürde, geçici eğitim merkezlerinden alınan diplomaların diğer ülkelerde karşılığının bulunmadığı, imam hatip diplomasının ise uluslararası denkliğe sahip olduğun belirtildi.