Türkiye’de hukuk sisteminin olduğunu ve işlediğini söyleyen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yılda 10 milyondan fazla dosyanın savcıların elinden geçtiğini belirterek “Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir. Bunları elbette bir başka merciye itiraz etme imkanı var” dedi.
Adana’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Gül, hakim ve savcıların, mahkemelerin, bağımsız ve tarafsız bir şekilde kendi hallerine bırakılması gerektiğini belirtti.
CHP’lilerin, mahkeme kararlarını eleştirmesine ilişki sorulan soruyu yanıt veren Gül, şunları söyledi: “Elbette mahkeme kararları eleştirilebilir, mahkeme kararlarına itiraz yolları var. Bu itiraz yolları denenebilir ama kalkıp da bütün hakimleri ‘Şöyle hakimler, böyle hakimler’ diye töhmet altında bırakmak büyük bir haksızlık. Bugün darbe girişiminden beri, darbecileri yargılayan, büyük bir fedakarlık içerisinde gayret eden hakim ve savcılara kimsenin haksızlık yapmasına asla izin veremeyiz. Hakim ve savcılar kararıyla konuşuyor, çıkıp bir mikrofon karşısında bir grup toplantısında ya da başka bir yerde, bir kürsüde bir mikrofona konuşabilen meslek grupları değil. Ama hakim ve savcılarımız kararıyla konuşur, kararı hatalıysa bu karara karşı itiraz yolları vardır. Elbette ben bir avukat olarak, bakan olarak katılmadığım, eleştirdiğim kararlar var, olur. Bunlar normaldir.”
‘Türkiye’de hukuk sistemi var, işliyor’
Yılda 10 milyonun üzerinde dosyanın mahkemelerin, savcıların elinden geçtiğini söyleyen Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Doğru olmayan icabında 10 karar, 100 karar olabilir. Bunları elbette bir başka merciye itiraz etme imkanı var. Türkiye’de hukuk sistemi var, işliyor. Suistimal edildiği, yanlış yapıldığı düşünülen konuyu HSK, müfettişler marifetiyle inceler. Varsa elinde bir bilgi, belge gidersin savcılığa yazarsın.”