Bahçeli, Rus uçağı pilotunun ailesine ev vermek isteyen MHP'linin üstünü çizdi

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düşürülen Rus savaş uçağının pilotu Oleg Peşkov’un ailesine ev vermek isteyen Antalya’nın Kemer ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Geçen yıl 24 Kasım’da SU-24 tipi Rus savaş uçağı Türkiye-Suriye sınırında bir Türk F16’sı tarafından ‘hava sahasını ihlal ettiği’gerekçesiyle düşürülmüş, uçaktan paraşütle atlayan pilotlardan biri esir alınmak yerine Alparslan Çelik’in birliği tarafından havada vurularak öldürülmüştü.

Dün Kemer’deki oteller ve sivil toplum kuruluşlarının imzasıyla ev hediye etme kararının alındığını belirten Gül, “Bu tekliflerimiz kabul gördüğü takdirde hayatını kaybeden pilotun ailesini Kemer’de hemşerimiz olarak görmek bizleri mutlu edecektir” demişti.

‘Tam bir akıl tutulması’

Kişisel Twitter hesabından Gül için ağır sözler sarf eden ve kararı ‘akıl tutulması’ olarak niteleyen Bahçeli, belediye başkanının disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.

Bahçeli, MHP’li belediye başkanı için şunları söyledi: “Partimizden Kemer Belediye Başkanı seçilen şahıs, düşürülen Rus uçağında can veren pilotun ailesine ev verecekmiş! Tam bir akıl tutulması. Türkmen katillerini ödüllendiren, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok sayan Kemer Belediye Başkanı üstlendiği emanetin kadrini bilememiştir. An itibariyle, Kemer Belediye Başkanı’nın partimizle herhangi bir ahlaki, manevi ve insani bağı kalmamıştır.”

Rusya ısrarcı: İlişkilerin düzelmesi için tazminat şart

Rusya kuşkuya yer bırakmadı: Putin’e göre Erdoğan özür diledi

Rusya’dan ilk karşılık: Putin, Türkiye’ye ticari ve turistik kısıtlamaları kaldıracak

Aylar sonra ilk doğrudan temas: Putin ile Erdoğan yakında yüz yüze de görüşecek

Kremlin: Türkiye’yle ilişkiler bir iki günde düzelmez

‘Gerekirse Rusya’ya tazminat öderiz’ diyen Yıldırım çark etti: Söz konusu değil

Rusya’nın ‘özür diledi’ dediği Erdoğan: Üzüntü duyduğumu ifade ettim

Kremlin: Erdoğan, Putin’den özür diledi

Esnaf sinek avlıyor: Kemer’de son 30 yılın en kötü sezonu