Avukatı, yorumcu Cem Küçük’ün yalnızca ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla tutuklandığını, ‘şantaj’ suçlamasındansa serbest bırakıldığını duyurdu.

İktidara yakın yorumcu Küçük, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ ve ‘şantaj’ suçlamalarıyla 30 Temmuz’da gözaltına alınmış, dün (31 Temmuz) tutuklanmıştı.
X’ten açıklama yapan avukatı Merve Uçanok, ‘tutuklama kararının haksız ve hukuka aykırı olduğunu’ savundu.
Uçanok’un açıklaması şöyle:
“Bilindiği üzere müvekkilimiz Cem Küçük, 30 Temmuz 2026’da şantaj ve halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlarından gözaltına alınmıştır. Bugün ifadesini vermek üzere Çağlayan Adliyesi’ne getirilmiştir. Hakkındaki tüm suçlamalara ve savcılık makamınca yöneltilen sorulara açıklık ve samimiyetle cevap vermiştir.
Müvekkilimize, ifadesinde hesabına gelen birtakım para transferleri ve yazışma içerikleri soruldu. Kendisi tüm sorulara samimiyetle cevap verdi. Hesabına gelen para transferlerinin sebeplerini ortaya koymuş, bunların gazetecilik, yayıncılık ve çevirmenlik faaliyetlerine ilişkin olduğunu ya da şahsi borç ilişkilerinden kaynaklandığını somut olarak anlatmıştır.
Müvekkilimiz, savcılık ifadesinin ardından her ne kadar tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilmişse de, önemle belirtmek gerekir ki, savcılık makamı yalnızca halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan tutuklama isteminde bulunmuştur. Şantaj suçundan ise herhangi bir tutuklama isteminde bulunulmamıştır. Yani şantaj suçundan serbest bırakılmıştır.
Müvekkilimiz çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği’nde de kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermiş ancak hâkimlik değerlendirmesinin ardından müvekkilimizin bu aşamada yalnız halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan tutuklanmasına karar verilmiştir. Söz konusu karar, haksız ve hukuka aykırıdır.
Müvekkilimiz, uzun yıllardır ekranlarda, gazetelerde önemli işlere imza atan bir basın mensubudur. 2013’ten beri medya sektöründedir. Bugüne kadar edindiği birikimlerle bir araç satın almıştır. Bu araç da eşinin kullanımındadır. Kirada ikamet etmektedir. Eşi, özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışmaktadır. Çok kıymetli eşi ve çocuklarıyla son derece mütevazı yaşam süren müvekkilim, hayatının herhangi bir noktasında en ufak bir haksız kazanç elde etmemiştir.
Sonuç olarak müvekkilimizin suçsuz olduğuna ve adli makamların nihai incelemesi neticesinde hem ivedilikle özgürlüğüne kavuşacağına hem de hakkındaki tüm suçlamalardan aklanacağına dair inancımız tamdır.”
TGRT ve Türkiye Gazetesi’nden ayrılmıştı
Küçük son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığına getirilmesini eleştiriyor, CHP’lilerin aynı kararla genel başkanlıktan alınan Özgür Özel’den yana olduğunu dile getiriyordu.
27 Temmuz’da TGRT Haber ve Türkiye Gazetesi’nden ayrıldığını duyuran Cem Küçük, ayrılığının ‘mutlak butlan’ eleştirilerine bağlanmasına ‘gülüp geçtiğini’ yazmıştı.
Hatta sonrasında OdaTV’ye verdiği röportajda “Yemin ediyorum, mutlak butlan ve Kemal beyle ilgisi yok ayrılığın” demişti.