Apple ilk kez tarih verdi: Apple Watch Nisan'da satışa çıkıyor

Apple, merakla beklenen giyilebilir teknoloji ürünü Apple Watch’ı Nisan ayında piyasaya süreceğini açıkladı.

Apple'ın CEO'su Tim Cook, uzun süredir beklenen 'Apple Watch'u tanıttı. (Stephen Lam)
Apple’ın CEO’su Tim Cook, uzun süredir beklenen ‘Apple Watch’u tanıttı. (Stephen Lam)

 

Apple konusunda geçmişte yaptığı doğru tahminlerle bilinen KGI Securities analisti Ming Çi Kuo’nun Mart ayında satışa çıkacağını iddia ettiği Apple Watch’la ilgili ilk resmi açıklama geldi.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, şirketin mali sonuçlarını açıkladığı toplantıda Nisan ayında piyasa sunulacağını söylediği akıllı saat için “Apple Watch’la ilgili beklentilerim çok yüksek. Her gün kullanıyorum ve onsuz yaşayamıyorum” ifadelerini kullandı.

En önemli sorunu: Batarya

Merakla beklenen Apple Watch’la ilgili en önemli sorunun ise batarya ömrü olduğu öne sürülmüştü.

Akıll saatinbataryasının iki buçuk ila dört saat arası sadece uygulama kullanımına, 19 saat uygulama ve pasif kullanıma, üç gün boyunca pasif kullanıma ve dört gün boyunca da uyku modunda kullanıma yeteceği iddia edilmiş ve bu süreler yetersiz bulunmuştu.