Fenerbahçe’nin eski kaptanlarından Alex de Souza, formasını giydiği Coritiba’nın Bahia’yla karşılaştığı maçta aktif futbol yaşamını noktaladı.

37 yaşındaki yıldız, Brezilya Ligi’nin son haftasındaki mücadele öncesinde Fenerbahçe ve Coritiba bayraklarıyla statta tur attı. Ardından Coritiba’nın Bahia’yı 3-2 yendiği maçta 87. dakikada oyundan çıkan Alex de Souza gözyaşlarını tutamadı.
Tribünlerin ve takım arkadaşlarının alkışlarıyla futbola veda eden kaptan, 2004-2011 yılları arasında Fenerbahçe’de 378 maçta 185 gol atıp, 162 asist yapmıştı.

Sarı-lacivertli taraftarların sevgilisi haline gelen ve Kadıköy’e heykeli dahi dikilen oyuncu, yönetimle yaşadığı sorunlar nedeniyle 2011 yılında kulüpten ayrılmak zorunda kalmıştı.
Fenerbahçe kulübünden kısa başarı dileği
Fenerbahçe kulübünden yapılan kısa açıklamada “Futbol takımımızın eski oyuncularından Alex de Souza, bu akşam oynananacak olan Coritiba – Bahia maçının ardından futbolculuk yaşamını noktalayacaktır. Alex de Souza ve ailesine bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz” denildi.