The Times: Türkiye seks kasetlerine hazırlanıyor

İngiliz The Times gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Milletin yatak odalarını görüntüleyip santaj yapıyor” sözlerine atfen, Türkiye’nin seks kasetlerine hazırlandığını yazdı.

Erdoğan, seçim çalışmaları için gittiği Bitlis’te ismini anmadan Fethullah Gülen’i işaret etmiş ve “Milletin yatak odalarını görüntüleyeceksin sonra şantaj yapacaksın. Bunun neresi alim. Tarihte böyle bir alim var mı? Tarihte kendi ülkesine ihanet eden, fitne çıkaran alim gördünüz mü?” demişti.

20140127 gulen 2

Deniz Baykal hatırlatması

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Times, “Başbakan’ın bir rakibini ‘şantaj için yatak odalarına girmekle’ suçlamasının ardından Türkiye kendisini hükümet üyelerini hedef alan olası seks kasetlerine hazırlıyor” diye yazdı.

Times, internete sızdırılan kasetler sonrasında 2010’da dönemin CHP lideri Deniz Baykal’ın, 2011 genel seçimlerinden sonraysa MHPli yetkililerin istifa ettiğini de hatırlattı.

İki eski müttefik arasındaki iç savaş

erdogan

Haberde ayrıca şu ifadelere yer verildi: “Daha önce de Gülen, Erdoğan’ı ‘tüm bir ülkenin kalkınmasını rehin tutmakla’ ve ‘yürütmenin hegemonyasını oluşturmakla’ suçlamıştı.

Takipçileri Türkiye’de polis ve yargıda derin kök salan Gülen, yolsuzluk soruşturmaları ve yolsuzluklarla ilgili telefon kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgisi olmadığını savunuyor.

Ancak çoğu gözlemci iddiaları hükümetin geçen Eylül’de Gülen hareketi tarafından işletilen okulları yasadışı hale getirme planlarını duyurmasıyla patlak veren iki eski müttefik arasındaki siyasi iç savaşın bir parçası olarak değerlendiriyor.

Times seks kasetleri ihtimalini haberleştiren tek gazete değil. Daha önce de The New York Times Türkiye’de üst düzey isimlere ait seks kasetlerinin yayımlanmasının an meselesi olduğunu’ öne sürmüştü.