Mert'in katili yakalandı, güvenlik için Erzurum'a götürüldü

 

Kars’ta kaçırılarak öldürülen dokuz yaşındaki Mert Aydın’ın katil zanlısı yakalandı. İfadesinde suçunu itiraf eden zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlının yakalandığını kamuoyuna duyuran Kars Valisi Eyüp Tepe, katilin Kars nüfusuna kayıtlı, kız kaçırma ve hırsızlıktan sabıkalı 23 yaşındaki Aykut B. olduğunu açıkladı. Oto alım satımı yapan Aykut B.’nin dün saat 22.00 civarında yakalandığı belirtildi. Tepe, güvenlik nedeniyle şahsın Erzurum’a gönderildiğini belirtti.

Yakınları, katil zanlısının yakalanması haberini sevinçle karşıladı. Mert’in yakınlarından Burhan Alibeyoğlu, “Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Benim Mert’in bundan sonra artık huzur içinde uyuyacak” dedi.

20140407 mert aydin7

Aileyle ticari ilişkisi var

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ise, telefon ve otomobil satışı nedeniyle Mert’in babası Yolcu Aydın’la ticari ilişkisi olan bir kişi olan Aykut B.’nin, Mert’le de işyerinde tanıştığını ifade etti. Çakmak’ın verdiği bilgilere göre, Mert’i kaçırdığı gün olan 6 Nisan’da olay yerine götüren Aykut B., saat 14.10 ile 16.30 sıralarında cinayeti işledi.

Mert’in cesedi, kaybolmasından iki gün sonra kent merkezine beş kilometre uzaklıkta boş bir tabyanın içinde bulunmuştu. Otopsi raporunda, Mert’in önce tecavüze uğradığı, ardından başına taşla vurularak ve elle boğularak öldürüldüğü belirtilmişti.