Japon armudu olarak da bilinen Asya armudunun ‘akşamdan kalma’ halinin verdiği olumsuz etkileri azalttığı ortaya kondu.

Fotoğraf: Flickr
The Times’ın haberine göre Avustralya’da yapılan bir araştırmada iki gruba ayrılan deneklerin bir grubundan içki öncesi 220 mililitre armut suyu içmesi istendi. Hemen ardından tüm deneklerin 540 mililitre yüksek alkollü içki tükettiği araştırmada, ertesi gün tüm katılımcılara bir anket yapıldı.
Anket sonunda armut suyu içen grubun konsantrasyonun daha yoğun olduğu ve hafıza kaybının azaldığı görüldü. Işık ve sese karşı duyarlılık gibi şikayetleri azalan deneklerin, kanındaki alkol miktarı küçük bir miktar düştü.
İçki içilen günün ertesinde alınırsa etki göstermeyen armudun, içki öncesi tüketilmesi tavsiye edilirken ,araştırmacılar armut yemenin de suyunu içmekle aynı etkiyi yarattığını söylüyor.
Asya armutlarının bu özelliği uzun zamandır konuşulurken, diğer armut türleriyle Asya armudunun farklı olduğunu söyleyen araştırmacılar, deneyin tüm türler için yapılacağını belirtti.