AKP Tokat Milletvekili Celil Göçer, başkanlık sistemi için referandumun 2017 yılının mart ayı sonu ya da nisan ayı başında yapılacağını söyledi.

Fotoğraf: DHA
İHA’nın haberine göre Göçer, Tokat’ta düzenlediği basın toplantısında uluslararası sorunlarda yegane ihtiyacın ‘güçlü liderlik’ olduğunu savunarak, Türkiye’de güçlü bir liderliğin olduğunu, bunun da ‘kıskanıldığını’ söyledi.
Başkanlık referandumu dört ay sonra

Fotoğraf: twitter/@EyupEroglu60
Göçer, ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmasaydı’ 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olabileceğini iddia ederek, sözü başkanlığa getirdi: “Güçlü liderliğin farkına varmamız lazım. Mart sonu Nisan başında referandum olacak Allah’ın izni ile. Başkanlık sistemine niye ihtiyaç var; bu şahsi bir mesele midir, diye yorumlamak isteyenler oluyor. AK Parti’nin ilk kurulduğu gün Başbakanımız Tayyip Erdoğan tek parti iktidarı ile hükümete geldiğinde Türkiye’nin asıl ihtiyacı olan şey başkanlık sistemidir, diye o zaman söylemişti. Bugün söylenen bir şey değil bu.”