Ahmet Hakan: Bugün 'Ensar' dendiğinde yeryüzünün en aşağılık suçlarından biri akla geliyor

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Ensar: İslam’ın en güzel kavramlarından biridir ‘ENSAR’

Mekke’den Medine’ye hicret etmek zorunda kalan Müslümanları, Medine’de karşılayan, onlara evlerini açan, onları kardeş belleyen Müslümanlara verilen isimdir ‘ENSAR’.

İslam kültüründe ensar olmak, karşılıksız kardeş bellemenin, hiç çıkarsız yardım etmenin adı olmuştur.

Fakat gelin görün ki… Bugün ‘ENSAR’ dendiğinde… Yeryüzünün en aşağılık suçlarından biri akla geliyor.

Buna da özeleştiriye asla yanaşmayan dindar siyasetçiler ve sivil toplum örgütü yöneticileri ile genellemeyle siyasi hasımlarını sıkıştırmaya çalışan fanatik ve hakkaniyetsiz muhalifler neden oluyor.

Dünyada ‘CİHAT’ denilince akla… Kafa kesme geliyor, vahşet geliyor, zulüm geliyor, barbarlık geliyor. Sebep olanları Allah kahretsin.

Ahmet Hakan’ın yazısı