Darbe girişiminin ardından kamuda açığa alınan on binlerce eğitimciden Eğitim-Sen üyesi öğretmen Danyal Irgav, görevine iade edildikten kısa süre sonra kalp geçirerek hayatını kaybetti.

Danyal Irgav
Irgav, 8 Eylül’de açığa alınmasından tam 85 gün sonra göreve dönmüştü.
Eğitim-Sen, Irgav’ın günlerce kendisine yaşatılan stres ve heyecanın da etkisiyle kalp krizi geçirdiğini belirtti.
Sendikadan yapılan açıklamada, “85 gün boyunca, somut olarak ne ile suçlandığını bilmeden açıkta olan, bu süreçte ağır iftiralara ve suçlamalara maruz kalan tüm Eğitim Sen üyeleri gibi, Danyal öğretmenimizin ölümünden sorumlu olanlar bellidir” dendi.
Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla şu ana kadar kamu ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 83 bin kişi ihraç edildi. Bunların çoğu öğretmen. 29 bin 953 eğitimci çıkarılan KHK’ların ardından görevlerinden ihraç edildi.