ABD’nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu yaklaşık yedi yıllık aradan sonra diplomatik ilişkileri yeniden başlatmak için Venezuela’da.

ABD 3 Ocak’ta Venezuela’nın başkenti Caracas’tan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu kaçırmıştı. 4 Ocak’ta geçici devlet başkanlığına Delcy Rodriguez getirildi.
ABD’nin Karakas Büyükelçiliği’nin X’teki büyükelçinin Maiquetia Uluslararası Havalimanı’na vardığı şu sözlerle duyuruldu: “Ekibim ve ben çalışmaya hazırız.”
Acabo de llegar a Venezuela. Mi equipo y yo estamos listos para trabajar. – LFD pic.twitter.com/6N5df9Afd0
— Embajada de los EE.UU., Venezuela (@usembassyve) January 31, 2026
Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil de Dogu’nun gelişinin iki ülke arasındaki anlaşmazlıkların çözüme kavuşturulması açısından önemli olduğunu belirtti.
Laura Dogu’nun Venezuela’ya gelişiyle, iki ülke arasında 2019’da kesilen diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması hedefleniyor.