ABD: Fethullah Gülen hareketini terör örgütü olarak görmüyoruz

 

Amerikan yönetimi YPG’den sonra Fethullah Gülen için de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetiyle aynı fikirde olmadığını ortaya koydu: “ABD, Gülen hareketini terör örgütü olarak görmüyor.”

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

DHA’nın haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’ye Washington’da düzenlediği basın toplantısında şu soru yöneltildi: “Türkiye resmi olarak Gülen hareketini terör örgütü ilan etti. Bu topluluğun lideri burada, ABD’de yaşıyor. Bu harekete karşı ABD’nin duruşu nedir, destekliyor musunuz? Terör örgütü olarak görüyor musunuz?”

‘Gülen hareketini terör örgütü olarak görmediklerini’ belirten Kirby şöyle devam etti: “Gülen hareketi, yabancı bir terör örgütü olarak tanımlanmamıştır. Bu konudaki haberleri gördük, konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için, bu kararı alan Türk hükümetine sormanız gerek.” 

Sözcü, Türkiye’nin kendilerini iki terör örgütüne destek vermekle suçlamasıyla ilgili bir soruyaysa şu yanıtı verdi: “Türkiye’nin bu konuda nasıl tavır takınacağı Türk yetkililere kalmış. Biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz. İade konularındaysa biliyorsunuz biz açıklama yapmayız.”

‘FETÖ/PDY’ operasyonunda Dumankaya İnşaat’ın patronu tutuklandı

‘FETÖ/PDY’ operasyonunda Dumankayalar dahil 44 şüpheli için tutuklama talebi

‘Paralel’ operasyon: Dumankaya İnşaat’ın iki patronu dahil 105 gözaltı