İdareci… Ey idareci!
– İdare ettiğin memlekette yapmayı tasarladığın camiye halkının bir bölümü şiddetle itiraz ediyor, ortaya tatsız protesto gösterileri çıkıyor ve sen bu durumu yönetemiyorsan… Asla iyi idareci olamazsın.
– Bir mahalle halkının “cami isteyenler/cami istemeyenler” diye bölünmesinden “Nasıl olsa camiciler daha çok, oylar bize akacak, yaşasın” diye sevinç duyuyorsan… Asla iyi idareci olamazsın.
– Yeşil, ağaç ve doğa sevgisiyle ayağa kalkanlarla bir uzlaşma yolu bulmaya çalışmak yerine, “Bunların alayı cami düşmanıdır” demeyi tercih edersen… Asla iyi idareci olamazsın.
– “Biz camiye karşı değiliz, sadece doğayı korumak istiyoruz” diyen insanların tümüne, “Hayır, siz yeşili korumak istemiyorsunuz, siz camiye karşısınız” diye karşılık veriyorsan… Asla iyi idareci olamazsın.