Sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürmekten yargılanan Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, taksirle adam öldürmekten suçlu bulundu.

Dünyaca ünlü ampute atletin davasında karar aşamasına dün gelinmiş, Pistorius kasıtlı cinayet suçlamasından aklanmıştı.
Pistorius, 15 yıla kadar hapis cezası alabilir. Ancak bu suç için asgari bir sınır bulunmuyor ve nihai karar yargıcın görüşüne bağlı.
Pistorius yasadışı silah bulundurma suçlamasından ise beraat etti. Ancak bir restoranda yaşanan bir başka olay sırasında ‘kamusal alanda silah kullandığı’ suçlamasından suçlu buldu. Bu suçun da beş yıla kadar hapis cezası var.
Yargıcın nihai cezayı açıklamasından önce iddia ve savunma makamlarının son sözlerini söylemesi bekleniyor.
Oscar Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp’in 14 Şubat 2013’te kendi evinde banyodayken öldürmüş; banyoya kapalı kapının ardından ateş eden ampute atlet, Steenkamp’i hırsız zannettiğini savunmuştu.