AKP hükümetinin ‘Pensilvanya‘yla savaşı yeni dönemde de ‘tam gaz’ sürerken, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan gazetecilerden ‘paralel yapıyla ilgili bilgi ve belge‘ toplamasını istedi.
Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Turhan, “Paralel Yapı ile ilgili mücadelede elinde belge ve bilgisi olan arkadaşlarımızın emniyet müdürlüğümüze ya da savcılığa yardımcı olmasını bir vatandaşlık görevi olarak değerlendiriyoruz” dedi.

‘Talimatlar çerçevesinde ciddi çalışmalar yaptık’
‘Paralel yapıya‘ karşı birçok ilde ciddi operasyonlar yapıldığını anlatan Turhan, Ankara Başsavcılığı’nın kendilerine bu yönde talimat verdiğini söyledi.
Turhan, “Konusu suç teşkil eden bir soruşturma yapmadık. Ancak Ankara Başsavcılığı ve diğer çalışmalarda bize verilen talimatlar çerçevesinde çok ciddi çalışmalar yapıldı” dedi.
‘Ciddi görev değişimleri oldu’
Ahmet Turhan, yapılan operasyonları da şöyle anlattı; “Kişiler hüküm giymeden hükümlüymüş demek farklı sonuçlar doğuracak ama şu kadarını söyleyeyim, üstü örtülü olarak. Bu kapsamda Balıkesir Emniyeti başta olmak üzere birçok kurumda çok ciddi görev değişimleri oldu. Takip eden arkadaşlarımız var çok ciddi boyutta, yani yüzlerce diyebileceğim yetkili görevden alındı, görev yeri değişti.“