Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul’da yarın okulların tatil edilmesini gerektirecek bir risk olmadığının tespit edildiğini ve dolayısıyla öğrencilerin yarın okullarında eğitime devam edeceklerini açıkladı.

Oktay, şöyle dedi: “Yarın okullarımızı tatil ettirecek bir bulguya rastlamadık. Yarın okullarımız açık olacaktır.”
Oktay, İstanbul’daki depremin ilk bilançosunu şu şekilde verdi: Bahçelievler’de iki bina tahliye edildi, Avcılar’da bir minare yıkıldı. 28 kişiye müdahale edildi. iki yaralı kırıklar nedeniyle hastanede.
Oktay, şöyle dedi: “İhbar hattımıza çatlaklarla ilgili 172 ihbar almış durumdayız. Silivri Devlet Hastanesi’nde yapılan çalışmalar sonucunda uzmanlarımızın bize verdiği raporlar doğrultusunda bina kullanabilir ve afete dayanıklı şekilde. Dolayısıyla orada sağlık hizmetlerine devam ediyorlar. Yine Bahçelievler’de iki binanın tahliyesi söz konusu. Şu ana kadar sadece iki yaralımızın kırıklar sebebiyle, iki kişinin gözlem sebebiyle, uzun süreli iki yaralımıza da panik nedeniyle müdahale edildi. Altyapı, güvenlik ve enerji alanlarına baktığımızda burada bir sorun yok. Barınma ihtiyacı veya herhangi bir sebepten dolayı valiliğimize ve AFAD başkanlığımıza ulaşabilirler. Bu çerçevede müdahale edenlere anında cevap verilmiştir. Herhangi bir hizmet alamayan hiçbir vatandaşımız bulunmamaktır. Bununla ilgili toplanma ve barınma alanları boyutunda çalışmalarımızın yeterli olduğunu görüyoruz. Okullarımıza baktığımızda, yarın itibarıyla yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda okullarımızı tatil etmemizi gerektiren herhangi bir bulguya rastlamadık. Öğrencilerimizi okula bekliyoruz. Medyadan ricam şu olacak. Afetlerin yönetiminde panik oluşturabilecek haberler hiçbirimize fayda sağlamayacaktır. Haber teşkil edebilir ama vatandaşımızın yaralanmasına veya hayatını kaybetmesine sebebiyet verebiliyoruz. Sizden ricamız panikleyecek hiçbir şey yok. Rahatlatıcı ve bu hizmet gruplarımız eğitici faaliyetlere yönelik katkı verebilirseniz teşekkür ediyorum.”
Oktay’ın açıklama yaptığı basın toplantısına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da katıldı.