Kanun böyle! İki kardeşin ölümüne neden olan sürücü, cezası artırılıp tahliye edildi

Mersin’de otomobille çarptığı iki kardeşin ölümüne neden olan sürücü, ailenin istinaf mahkemesine gitmesinin ardından cezası beş yıl 10 aya çıkarılıp tahliye edildi.

Fotoğraf: DHA

Dokuz yaşındaki Evrim ve altı yaşındaki Ekin Çakmakçı kardeşlerin ölümüne yol açtığı iddiasıyla tutuklanıp ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan Mersin 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyla yargılandığı davada Ramazan T. (68) dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ailenin üst mahkemeye gitmesinin ardından hapis cezası istinaf mahkemesinde beş yıl 10 aya yükseltildi.

İstinaf mahkemesi yetkisini kullanarak cezayı artırdı ama bu ceza artışı aslında sanığın lehine sonuç doğurdu. İstinaf mahkemesi, cezayı beş yılın üzerine çıkararak sanığa Yargıtay’da temyiz başvurusu ve tahliye yolunu açtı. Çünkü kanuna göre beş yılın altındaki cezalarda Yargıtay’a temyiz başvurusu yapılamıyor.

Üst mahkemeye sürücünün cezasını az buldukları için başvurduklarını, ancak tahliye kararına bir anlam veremediklerini dile getiren anne Özlem ve baba Ali Çakmakçı, davayı Yargıtay’a taşıyacaklarını belirterek, Ramazan T. kaçabileceği için yargılamanın tutuklu olarak devam etmesini istedi.

Kaza, geçen yıl 2 Temmuz’da Toroslar ilçesi Gözne Yolu Sarnıç Tesisleri yakınında meydana geldi. Ramazan T. yönetimindeki 33 AET 61 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Evrim ve Ekin Çakmakçı kardeşler ve kuzenleri İlknur Emine Yalçın’a çarpmıştı. İki kardeş hayatını kaybederken, Yalçın ise ağır yaralanmıştı.