Yurtdışında olması gereken ameliyatına izin verilmediği için henüz yedi aylıkken ölen Nisa bebeğin babasının Soma eylemlerine katıldığı için ‘fişlendiği’ öne sürüldü.

Bugün Gazetesi’nin haberine göre CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yazılı bir soru önergesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, “Nisa’nın babasının Soma’da yaşanan ve 301 madencimizin yaşamını kaybettiği maden katliamının ardından bazı gösterilere katıldığı gerekçesiyle fişlenmesi iddiasının” doğru olup olmadığını sordu.

Tanrıkulu’nun yönelttiği diğer sorular şöyle:
*Yedi aylık bebek Nisa Özçelik’in yurtdışında yapılabilecek ameliyatı için Sağlık Bakanlığı’ndan izin çıkmaması nedeniyle yaşamını kaybettiği iddiası doğru mudur?
*Nisa bebeğin ailesi tarafından yurtdışında ameliyat izni için yapılan başvurunun tarihi nedir?
*Baba İsmail Özçelik ve anne Nefise Özçelik’e Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yazılı cevabın tam metni nedir?
*Yurtdışında ameliyatına neden izin verilmedi?