Eskişehir’deki Gezi eylemleri sırasında sivil polisler ve esnaf tarafından dövülerek yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz‘ın ölümünün birinci yıldönümünde İstanbul ve memleketi Antakya’da anma etkinlikleri düzenlenecek.
2 Haziran 2013’te sokak ortasında ölesiyle dövüldükten sonra komaya giren ve 10 Temmuz 2013’te hayatını kaybeden Korkmaz, ölümünün 1’nci yıldönümünde ailesinin kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı tarafından Antakya’da anılacak. Fenerbahçeli taraftarlar da İstanbul Kadıköy’de anma etkinlikleri düzenleyecek.

Gezi eylemlerinde polis şiddetine kurban gidenlerin ailelerinin de katılacağı Antakya’daki anma gecesi öncesinde saat 18:30’da Ali İsmail Korkmaz’ın mezarına gidilecek. Ardından saat 20:30’da Amfi Tiyatro’da şiir ve türkülerle anılacak Korkmaz için Tolga Sağ, Pınar Aydınlar, İlkay Akkaya ve Barış Atay sahne alacak.
Daha 19 yaşında…
Fenerbahçeli taraftar grupları Sol Açık, Vamos Bien ve FB.Spartakistler ise saat 19:00’da Yoğurtçu Parkı’nda, 19:30’da Fenerbahçe Stadı önünde ve 20:00’de Kadiköy Boğa Heykeli’nde toplanacak. Ali İsmail Korkmaz Parkı’na yürüyecek olan taraftar grupları burada kısa bir anma etkinliği yapacak. Saat 21:00’de ise Ali İsmail Korkmaz belgeseli gösterimi gerçekleştirilecek.
Ölümünün ardından milyonlarca insan tarafından sahiplenen Ali İsmail Korkmaz’ın Fenerbahçe taraftarı olmasınden ötürü sarı-lacivertli tribünlerdeki yeri ayrı oldu. Birçok taraftar formasının arkasına Ali İsmail ve öldüğü yaş ’19′u yazdırırken, Vamos Bien tribün grubu da kendisi için ‘Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz’ adlı bir marş bestelemişti.
3’ncü duruşma 14 Temmuz’da
Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, 5’i tutuklu 8 sanık hakkında ‘kasten adam öldürmek‘ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Davanın üçüncü duruşması 14 Temmuz 2014’te görülecek.