Alo Fetva hattından tacizci baba cevabı: Özür dilediyse affedin

 

Babası tarafından defalarca cinsel tacize uğrayan 17 yaşındaki F.İ’nin annesi, danışmak için başvurduğu Diyanet İşleri’nin Alo Fetva hattından skandal bir yanıt aldığını öne sürdü: “Özür dilediyse affedin, evliliğinize devam edin.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Ankara’da yaşayan F.İ. babasının devam eden tacizini önce annesine, daha sonra da okuldaki rehber öğretmenine anlattı. Öğretmenin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, genç kız Savcı Ferhat Sarıkaya’ya mağdur sıfatıyla ifade verdi.

alo fetva

Fetvadan sonra anne boşanmaktan vazgeçti

F.İ ifadesinde Fetva Hattı’nın skandal yanıtını şöyle anlattı: “Babam yaptıklarını kabul etti. Özür diledi ve tövbe etti. Annem dindar bir insan. Önce babamla boşanmak istedi. Sonra Alo Fetva’yı aradı. Telefondaki hocaya, babamın yaptıklarını ve özür dilediğini anlattı. Hoca da ‘Eşiniz özür dilediyse affedin, evlilik birliğini devam ettirin’ dedi. Telefonun hoparlörü açıktı. Annem boşanmaktan vazgeçti.

Baba tutuklandı

Konu hakkındaki görüşü sorulan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Alo Fetva hattına ilişkin kayıt tutulmadığını belirtti.

Savcılık, Ankara 5’inci Aile Mahkemesi’ne başvurarak, genç kız için koruma talebinde bulundu. Hâkim Şerafettin Şanver, hem babanın tutuklanmasına hem de altı ay boyunca kızının yanına yaklaşmamasına hükmetti. Baba, tahliye olsa bile kızının yanına yaklaşamayacak.