Kocasını döven kadını uzaklaştırma cezası da durduramayınca elektronik kelepçe takıldı

 

Adana’da kocasına saldıran bir kadına ‘uzaklaştırma‘ cezası yeterli olmayınca elektronik kelepçe takıldı.

İHA’nın haberine göre, 2013’te cezaevine girip sekiz ay önce denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilen Sabit A., eşi Ümmühan A.’nın kendisine soğuk davrandığı, çeşitli bahanelerle saldırdığı, evin kapısını penceresini kırdığı şikayetiyle mahkemeye başvurdu. Ümmühan A.’ya bu süreçte iki kez ‘uzaklaştırma‘ cezası verildi.

Sabit A. bu arada bir televizyon programına çıkıp olanları anlattı ve bu nedenle eşinden annesinin evine taşındığını söyledi.

Ümmühan A. televizyon programına sinirlenip bu kez Sabit A.’nın annesinin evini taşladı. Saldırıda başından yaralanan Sabit A. hastaneye gidip darp raporu aldı. Mahkeme Ümmühan A.’ya üçüncü kez uzaklaştırma cezası verirken bu kez tedbir olarak elektronik kelepçe taktı.

Ümmühan A., eşine 300 metreden fazla yaklaşırsa elektronik kelepçe alarm verecek ve polis müdahale edecek.

‘Devletim bana sahip çıktı’

Sabit A. şunları söyledi: “Eşim cezaevinden denetimli serbestlik kapsamında tahliye olduğum için bana suç işlettirmek istiyor. Amacı, tekrar cezaevine girmem. Zaman kazanıp elimdeki parayı alıp benden boşanmak istiyor.  Bundan sonraki amacım, çalışıp iki çocuğuma bakmak. Her türlü tahrike rağmen onlara ‘Katilin çocukları’ denilmesin diye elimi kana bulamayacağım. Devletim bana sahip çıktı.”

Haberde Ümmühan A.’nın görüşüne yer verilmedi.