Ahmet Türk 'muamması' sürüyor: Adli Tıp raporu için Elazığ'dan İstanbul'a götürüldü

 

‘Örgüt üyeliği’ suçlamasıyla 24 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk, sağlık raporu düzenlenmesi için Elazığ Cezaevi’nden uçakla İstanbul’a götürüldü.

Fotoğraflar: DHA (Arşiv)

Ne olmuştu?

74 yaşındaki Türk, 21 Kasım’da evinde polislerce gözaltına alınmış, 24 Kasım’da da ‘örgüt üyeliği’nden tutuklanarak İstanbul’daki Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Kalp pili taşıyan Türk’ün aylık rutin kontrollerinin dahi yapılmadığını belirten avukatı Erdal Kuzu şunları söylemişti: “Sağ gözünde katarakt oluşmuş. Doktor kataraktın ilerlediğini ve mutlaka ameliyat olması gerektiğini söylemiş. Olsa bile sonrasında hijyen koşulları gerekiyor. Ne yazık ki cezaevinde bu mümkün değil.”

Türk’ü iki kez ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, cezaevi çıkışında “Ahmet Türk’ün sağlığı giderek daha kötüleşiyor. Acil ve adil bir karar alınmasını bekliyoruz” demişti.

Türk’ün Silivri’den Elazığ T Tipi Cezaevi’ne sevk edildiği açıklanmıştı.

Son olarak Türk’ün avukatı, müvekkilinin tahliye edilmesini sağlayacak sağlık raporunun ‘ortada olmadığını’ söylemişti.

Elazığ’da tutuklu bulunan Türk’ün hastaneye askerlerin kollarında götürüldüğü fotoğraf gündem yaratmış, sağlık sorunları yaşadığı bilinen Türk’e yapılan muamele hayli konuşulmuştu.

Valilik, hiçbir aşamada Türk’e kelepçe takılmadığını açıklamıştı.

Tutuklu Ahmet Türk’ten mesaj: Türkiye’nin sağlığı benimkinden daha kötü

Valilik duyurdu: Tutuklu Ahmet Türk’e hiçbir aşamada kelepçe takılmadı

Tutuklu Ahmet Türk’ün tahliyesi için mahkemenin beklediği rapor ‘ortada yok’

HDP’li Yıldırım duyurdu: Ahmet Türk için hazırlanan ‘tahliye’ raporu Adli Tıp’a ulaştı

142 isimden ortak bildiri: Ahmet Türk sağlık durumu dikkate alınarak serbest bırakılsın

Bahçeli: Ahmet Türk tutuksuz yargılanmalı

Bakanlıktan Türk’ün sağlığıyla ilgili açıklama: Haberler gerçek değil, muayene olacak

Tutuklu başkan Ahmet Türk: Diktatörlüğe giden yolu açıyorlar

Avukatı duyurdu: Kalp pili taşıyan Ahmet Türk’ün sağlık durumu endişe verici

DBP duyurdu: Kelepçeyi reddeden Ahmet Türk hastaneye gitmiyor

Ahmet Türk’ten mesaj var: Er ya da geç barış ve demokrasi egemen olacak

HDP’li Doğan: Ahmet Türk’e faşist rejim kalp pili taktırdı, sivil rejim o kalbi susturmak istiyor

‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanan Ahmet Türk, Silivri Cezaevi’ne götürüldü