Süleymancılar'ın yurdunu Aladağlı velilere ilçe milli eğitim müdürü 'tavsiye etmiş'

 

Adana’nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınından kızı yaralı kurtulan Ali Köylü, kendilerini yurda Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’ın yönlendirdiğini iddia etti. Aktaş, iddiayı kabul etmedi.

adana-yurt-cenaze3
Fotoğraf: DHA

Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 10’lu yaşlarında 10 çocuk, yurt müdürünün altı yaşındaki kızı ve 18 yaşındaki bir eğitmen hayatını kaybetmişti.

Yurt, sekiz yıl önce Konya’nın Taşkent ilçesinde LPG patlamasında 17 çocuğun hayatını kaybettiği yurt gibi Süleymancılar Cemaati tarafından işletiliyordu.

‘Devlet yönlendirdi’

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre savcılığa ‘şikayetçi’ sıfatıyla ifade veren veliler, devlet tarafından yurda yönlendirildiklerini anlattı.

Veli Hasan Maden, ilçede başka yurt bulunmadığı için ilçe milli eğitim müdürlüğünce bu yurdun işaret edildiğini savundu.

Kızı yaralanan Ali Köylü de şöyle konuştu: “İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş bize yurt imkânı olmadığını, Kozan’a gönderebileceğimizi söyledi. Kozan uzak olduğundan kaydettiremeyeceğimizi söyledim. Bunun üzerine burada özel yurt olduğunu ve kayıt yaptırabileceğimizi söyleyip bizi yönlendirdi.”

‘Velilerin kendiler bilir’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş’sa “Hukuki süreç devam ediyor. Beyan vermeye yetkim yok. (Velilerin) Kendileri bilir, bir şey demiyorum” diye konuştu.

Yetkililer, ‘yurt devlet destekli’ demiş

Velilerden Mehmet Karataş da devletin kendilerine bilgi vermediğini, rehberlik etmediğini söyledi.

Aladağ’da başka yurt olmadığı için kızını bu yurda verdiğini anlatan Karataş, şunları anlattı: “Yurdun yetkilileri evimize gelerek, ‘Dini eğitim de vereceğiz, namazını, niyazını öğreteceğiz’ demişler. Kızımı yazdırmaya gittiğimde yurtta görevli Mahmut Deniz’e ‘Yurt devlet destekli mi?’ diye sordum. ‘Devlet destekli’ dedi. Ben de ‘Devlet bu yurdu boş bırakmaz’ diye düşündüm.”

Zorunda kaldılar

Veli İsmail Bagir de muhtar Yaşar Altunbaş’ın kendisini arayarak milli eğitimdeki arkadaşlarının bu yurda yönlendirdiklerini söylediğini savundu.

“Yurda verecek param olmadığını söyledim” diyen Bagir’e göre Altunbaş “Problem değil, Aladağ milli eğitim işi halledecek” demiş.

Veli Durdu Aydoğdu da kızının yurdunun yıkıldıktan sonra, okul müdürünce bu yurda yönlendirildiklerini anlattı.

Çocukların yanarak can verdiği Aladağ’daki yurda kaçak kreş de açmışlar

Avukattan ‘düzeltme’: Aladağ faciasında ölen dokuz çocuğun ailesi şikayetçi

Aladağ’ın AKP’li belediye başkanına göre sorumlu itfaiye: Ekipman eksikliği vardı

Aladağ’daki yurt müdürünün ‘vicdanı rahat’: Tüm önlemleri almıştım

MEB, Aladağ’daki yurtta eksik bulamamış: ‘Kaçmasınlar’ diye kapı kolu çıkarılmış

Aladağ’daki yurt faciasında yaralanan öğrenciye ‘yalan ifade baskısı’

Aladağ’daki yurtta kalan öğrenciler: Yangın tatbikatı yapılmadı, kapı kilitliydi

‘Aladağ faciası’yla ilgili yurt müdürü dahil altı kişi tutuklandı

‘Süleymancılar’ın Adana’daki diğer yurtları da güvenli değil

Facianın yaşandığı yurdun yönetimi: Suçlu itfaiye, personeli de eğitimsiz

Aladağlı yurttaşlar: ‘Çürük raporu’ yıkılan devlet yurdu için verilmedi

Aladağ’daki faciada kızını kaybeden anne: Milli eğitim müdürü tarikat yurdunu ‘gösterdi’

Süleymancılar köye gidip yurt için aileleri ikna etmiş: Erken saatte namaza kaldırıyorlar

Aladağ faciasında hayatını kaybeden eğitmen ve yurt müdürünün altı yaşındaki kızı defnedildi

Başbakan, Adana’daki faciayı ‘irdeledi’: İnsanın olduğu yerde hata eksik olmuyor

Acının konvoyu: Aladağ’daki faciada hayatını kaybeden çocukların cenazeleri teslim edildi

İtfaiye müdürü: Çatı çökerken çocuklar odanın ortasında toplanıp el ele beklemiş

Adana’daki faciada kızını kaybeden baba: Eleştirme şansımız da yoktu, seçeneğimiz de

Çocuklar böyle yandı: Yerler halı, üst kat ahşap, yangın merdiveni kapısı kilitliydi

VİDEO I Adana’daki faciada kızını kaybeden baba: Gönülsüz gittiler, çaresiz kaldık

11 çocuk ve bir eğitmenin yanarak can verdiği yurt Süleymancılar Cemaati’ne ait

İlk ifade: Bulaşık yıkıyorduk, arkadaşımın eline elektrik geldi, sonra yangın çıktı

11 öğrenciye mezar olan cemaat yurdundaki dehşetin izleri sabah ortaya çıktı

Yurtlarda kalan öğrenciler anlatıyor: Yangın merdivenleri kilitli, dikenli telle sarılı