Uygun maliyetli hava yolu şirketi Ryanair CEO’su Michael O’Leary, gelecek yaz Avrupa’da uçak bileti fiyatlarına yüzde 10-20 arasında ‘dramatik’ bir zam gelebileceğini söyledi.

Reuters’ın haberine göre O’Leary, hava yolu şirketlerinin yüksek petrol fiyatlarını karşılayamayacağını belirtti.
Şirketlerinin çoğunun 2026 yazına kadar riskten korunduğunu, ancak gelecek yazdan itibaren petrol fiyatlarının absorbe edilemeyeceğini, bu nedenle biletlerin gelecek yaz yüzde 10-20 arasında yükselebileceğini belirtti.
Artan jet yakıtı fiyatları nedeniyle bu kış birkaç hava yolu şirketinin ‘iflas edebileceğini’ söyleyen CEO, “Eğer bir tatil planlıyor olsaydım, uçak biletlerini bugünden rezerve ederdim çünkü gelecek yaz uçak biletlerinin gidebileceği tek yön var ve o da dramatik şekilde yukarı doğru” dedi.
Ortadoğu’daki savaş nedeniyle küresel petrol ve petrol ürünleri ticaretinde stratejik konumda olan Hürmüz Boğazı’nda tedarikin büyük oranda kesilmesi sonrası petrol fiyatları keskin biçimde artmıştı.
Jeopolitik riskler nedeniyle yüksek seyreden petrol fiyatları, uçak bileti fiyatları üzerinde de yukarı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.