Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1 Ekim tarihinden itibaren doğalgazda yüzde 10’luk bir indirim yapılacağını, elektriğe ise zam gelmeyeceğini açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Albayrak, İran tahkim davasıyla ilgili olumlu karar çıktıktan sonra doğalgazda indirim olacağını söylediklerini hatırlattı.
‘Elektrikte düşüş bekliyoruz’
Tahkimle ilgili kararın yılın son çeyreğinde karar aşamasına geldiğini ve yıl sonundan önce uygulanacağını dile getiren Albayrak, “Hali hazırda karar imza noktasına gelmediği için süreç tamamlanmadı ama inşallah kış gelmeden bu süreci başlatacağımızı ifade ettiğimiz için bu kış gelmeden bu indirim 1 Ekim’den başlamak üzere hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak yansıyacak” diye konuştu.
Albayrak, elektrikte bir zam öngörmediklerini, aksine elektrik maliyetlerinde bir düşüş beklediklerini belirtti.
‘Türk Akımı projesi devam edecek’
Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesinin ardından Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin kaldığı yerden devam edeceğini aktaran bakan, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.
Bakan Albayrak sözlerini şöyle bitirdi: “Yerli kömürde belirlediğimiz beş altı bölge var. Bu konuda kriterlerimiz var. Arz talep dengesi ve verimlilik. Eski keşif ve rezervlere baktığımızda hükümetimiz dönemindeki keşiflerde rezervler daha fazla. Bu anlamda Çayırhan bölgesi öne çıkıyor. En geç önümüzdeki hafta içinde ilana çıkacağını düşünüyorum. Yenilebilirde de son noktaya geldik. Ekim ayı içinde açıklayacağız.”