ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Elizabeth Trudeau, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili soruyu yanıtsız bıraktı.

DHA’nın haberine göre “Erdoğan’ın demokrat olduğuna inanıyor musunuz” diye sorulan Trudeau, önce “evet” ya da “hayır” demekten kaçındı, daha sonra “Kendisinin dost ve NATO müttefiki bir ülkenin lideri olduğuna inanıyoruz” diyerek kaçamak bir cevap verdi.
Trudeau, Erdoğan tarafından ‘ipi çekilen’ Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili soruyaysa şu yanıtı verdi: “Başbakanın, AKP Genel Başkanlığı’ndan istifa edeceği açıklamalarını, 22 Mayıs’ta olağanüstü kongreye gidileceği ve yeni bir lider seçileceği açıklamalarını gördük. Bu Türkiye’nin iç meselesidir. Dost ortak ve NATO müttefiki Türkiye’nin hükümeti ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.”