Orhan Miroğlu: 30 Mart'ta çözüm sürecinin ve Kürt-Türk siyasi ilişkilerinin kaderi de oylanacak

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

Erdoğan olmadan, AK Parti’nin yoluna devam edebileceğine ve ülkenin en büyük sorunu olan çözüm sürecinin selametle sonuçlanacağına hiç inanmıyorum. O yüzden Kürt dostların,’ AK parti ve Erdoğansız da olur, seçimlerden çıkacak sonuçlar çözüm sürecini etkilemez’ gibi söylemlerini, Kürtler’ in toplumsal hafızasına kazınmış olanlarla ve Kürtler’in yaşadıklarıyla uyumlu olmayan, bir söylem gibi görüyorum.

Bugünün Türkiye’nin siyasi hayatında AK Parti ve Başbakan Erdoğan’ın üstlendiği tarihi misyonu üstlenebilecek bir lider ve bir parti olmadığı gibi, ufukta buna dair bir emare de görülmüyor. Aynı şey, Kürt hareketi için de geçerli değil midir? Öcalan’sız bir Kürt hareketinin, olağanüstü bir acelecilikle eski günlere dönmeyeceğinin herhangi bir garantisi var mı?

30 Mart bu bakımdan hem çözüm sürecinin , hem Kürt-Türk siyasi ilişkilerinin kaderinin de oylanacağı bir seçim olacaktır.

Orhan Miroğlu‘nun yazısı