Katliamın birinci haftasında yaşamını yitirenler anıldı: Yastayız, isyandayız

Ankara Katliamı’nın birinci haftasında, yaşamını yitirenler patlamanın gerçekleştiği saat 10.04’te Ankara başta olmak üzere birçok kentte anıldı.

1004
Fotoğraf: 140journos

 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) çağrısıyla patlamanın gerçekleştiği Ankara Garı önünde toplanan kalabalık bir grup “Yastayız, isyandayız, unutturmayacağız” yazılı siyah bir pankart açtı.

Anmaya katliamda yaşamını yitirenlerden Korkmaz Tedik, Gökmen Dalmaç, İsmail Kızılçay’ın aileleri, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Figen Yüksekdağ, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve çok sayıda kişi katıldı.

1004anma
Fotoğraf: 140journos

Saat 10.04’ü gösterdiğinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Katliamda hayatlarını kaybedenlerin isimleri tek tek söylenirken gruptakiler bir ağızdan “Burada” diye bağırdı ve alkışladı. Ankara’nın yarı sıra İstanbul, Adana, Eskişehir, Kocaeli, İzmit gibi birçok kentte de anma töreni düzenlendi.

1004anma2
Fotoğraf: DHA