Adliyede avukatlara polis saldırısı: Biber gazı yetmedi, yerlerde sürüklendiler

Avusturya Başkonsolosluğu önünde eylem yaparken gözaltına alınan Avukat Ebru Timtik’in mahkemeden serbest bırakılmasının ardından, İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapmak için toplanan gruba polis saldırısı düzenlendi.

Fotoğraflar: DHA
Fotoğraflar: DHA

 

Aralarında Ebru Timtik’in de bulunduğu avukatlar, İstanbul Adalet Sarayı’nın C kapısı önünde bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından polis, avukatlardan dağılmalarını istedi, ardından da merdivende oturan avukatları yaka paça sürüklemeye başladı.

avukat gozalti4

Biber gazı ve kalkan da kullanan polis, avukatları yaka paça adliye önünden uzaklaştırdı.

Öte yandan saldırıyı görüntüleyen gazeteciler, özel güvenlik ve sivil polisler tarafından engellendi.

avukat gozalti

Avukat Ebru Timtik, Avusturya hükümeti tarafından kimliği ve pasaportuna el konulan kardeşi Evin Timtik’e yönelik uygulamaları protesto etmek için Avusturya Konsolosluğu önünde eylem yaparken dün gözaltına alınmıştı.

avukat gozalti2