'Barışa yürüyenler' buluştu: Seçimle kaybedilen savaşla kazanılmak isteniyor

Suruç’ta 31 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısını protesto amacıyla Barış Bloku’nun öncülüğünde bugün yapılması planlanan Büyük Barış Yürüyüşü’nün valilik tarafından yasaklanması üzerine Aksaray Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Fotoğraflar: Reuters
Fotoğraflar: Reuters

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş’ın da aralarında olduğu yaklaşık iki bin kişinin katıldığı açıklamada, Suruç’ta katledilenlerin fotoğraflarının yer aldığı bir pankart taşındı.


Valiliğin yasak kararının kınandığı açıklamada, “Erdoğan seçimle kaybettiğini savaşla kazanmaya çalışıyor. Savaş çığırtkanlarına, milliyetçi ve militarist bir toplumsal iklim yaratarak seçimde kaybettiklerini savaşta kazanmak isteyenlere inat barışta ısrar ediyoruz” denildi.

Demonstrators shout slogans against ruling AK Party as they hold banners during protests against Monday's bomb attack in Suruc, in Istanbul, Turkey