Tarım işçilerinin 'kader'i: Nizip yakınlarındaki kazada biri bebek üç kişi öldü

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde, 15 tarım işçisinin hayatını kaybettiği katliam gibi kazadan sadece bir hafta sonra, bu kez Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda meydana gelen trafik kazasında iki tarım işçisi ve bir bebek hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

FOTO: METIN FARUK TAMER-GAZIANTEP-DHA
FOTOĞRAFLAR: METIN FARUK TAMER-GAZIANTEP-DHA

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde tarım işçiliği yapan ve akraba olan ‘Alınmış’ ve ‘Gündoğdu’ ailelerinden 15 kişi, Mehmet Sabah yönetimindeki kamyonetle memleketleri Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine dönmek üzere yola çıktı.

Çoğunluğu eşyalarıyla birlikte kasada yolculuk yapan işçileri taşıyan kamyonet, Nizip ilçesi yakınlarında arka lastiklerinin patlaması sonucu takla atarak devrildi.

hatay kaza2

Devrilen kamyonetin ön bölümündeki Halil Alınmış ile eşi Hüsniye Alınmış kaza yerinde hayatını kaybederken, kasa bölümünde bulunan yakınlarıysa eşyalarla birlikte yola savruldu.

hatay kaza
İlk müdahaleleri olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan 13 yaralı ambulanslarla Nizip ve Gaziantep’teki hastanelere götürdü. Nizip Devlet Hastanesi’ne sevk edilen yaralılardan Esma Alınmış adlı bebek, tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

hatay kaza1

Acı ama gerçek: Gölmarmara’da hayat kaldığı yerden ‘aynen’ devam

Katliam gibi kazada ölenlerin 13’ü kadın; Belediye başkanı: Yol dar; Vali: Sıkıntı yok

Katliam gibi kazada ‘acı gerçekler’: 40-50 TL için, sigortasız, açık kasada yolculuk

Tarımın ‘hayalet’leri: Mevsimlik işçiler güvencesiz, kayıt dışı, borç içinde çalışıyor

‘Fıtrat’ta unutmak var: 18 tarım işçisinin ölümüne ilişkin rapor aylardır rafta bekliyor