İstanbul’un ilçesi Maltepe’de kısmi çökme sonucu enkazda kalan iki kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralı kurtarıldığı yedi katlı binanın enkazında bulunduğu değerlendirilen üç kişiye ulaşmak için kontrollü yıkıma başlandı.

Sabah saatlerinde Cevizli Mahallesi Doğu Sokağı’ndaki 1987 yapımı binanın ilk üç katı çöktü. Polis, binada 33 vatandaşın yaşadığını aktardı. Binanın her katında iki daire, toplamdaysa 12 daire var.
Şimdiye kadar iki kişinin öldüğü, 10 kişininse yaralı kurtulduğu bildirildi.
Enkazda bulunduğu değerlendirilen üç kişiye ulaşılması amacıyla kontrollü yıkım çalışması başlatıldı.

Bu sırada arama kurtarma ekipleri dahil bölgedeki herkes güvenlik amacıyla alandan uzaklaştırıldı.
Ekipler, binanın üst katlarından başlayarak tıraşlama yöntemiyle kontrollü yıkım yapıyor.

‘İki katı kaçak’
Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, NTV yayınında binanın üstteki iki katının kaçak olduğunu söylemişti: “Bina hakkında daha önce herhangi bir ihbar almadık. Belediyedeki bütün arşivi açtırdık, yapının riskli olup olmadığını kontrol ettik. 80’li yıllarda yapılmış bir bina. Arşivdeki bilgilere göre, iskan verildikten sonra binanın üst iki katı kaçak yapılmış.”
İstanbul Valisi Davut Gül’se ‘bunla ilgili şu an için ellerinde kesinleşmiş bir bilgi olmadığını, binanın ruhsat durumu ve olası ihmallerin kamuoyuyla paylaşılacağını’ söyledi.
Öte yandan, incelenmek üzere binanın demirlerinden ve kolonlarından örnek alındı.